Josep Carner, des de “Bèlgica”

Aquest any 2020 s’escau que en fa cinquanta de la mort de Josep Carner. I per aquest motiu, el Correllengua ha organitzat les seves activitats de projecció pública de la llengua catalana a voltant de la figura del poeta. […]

Un any més (després d’un homenatge a Pompeu Fabra en els 150 anys del naixement i del record de Pere Calders en el Correllengua de l’any passat), la gent de la CAL m’ha demanat de col·laborar-hi. I ho he fet, dins el programa d’actes d’Horta-Guinardó, aquesta vegada amb una lectura del poema “Bèlgica”, forçosament per pantalla interposada, que volia ser també una aproximació general a Carner i a la seva poètica.

Va quedar així.

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Carnet, Lectures, Xerrades i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*