Sis nits d’agost, de Jordi Lara

La biblioteca de la Facultat de Comunicació Blanquerna m’ha demanat quin llibre recomano llegir aquest estiu. I se m’ha acudit dir això de Sis nits d’agost, de Jordi Lara, potser la novel·la que més m’ha seduït aquest darrer any.

Sis nits d’agost, de Jordi Lara, a Club Editor. Una gran novel·la de no ficció. De plantejament modest, no gens pretensiós, té uns efectes brillants, profunds. Mig periodista mig detectiu, Lara reconstrueix els darrers dies de la vida de Lluís M. Xirinacs, que va deixar-se morir a la muntanya després de tota una vida dedicada a la desobediència no violenta i a la transformació de la societat. Lluny de l’hagiografia, traça un retrat del personatge absolutament suggerent. No l’explica, ens l’acosta, amb un estil net, sòlid i natural.

(Altres recomanacions aquí.)

 

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, Lectures i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.