Escoltar els articles en veu alta

Una de les experiències més especials que m’ha donat el confinament, ni que pugui haver estat casual que totes dues coses hagin coincidit en el temps, ha estat col·laborar en el projecte “Opinió de viva veu” de la Càtedra Josep Termes. […]

“Opinió de viva veu” recull una selecció d’articles d’actualitat publicats ara mateix i llegits en veu alta per veus diverses. La col·lecció ha recollit prop de quaranta podcasts des d’inicis de maig fins ara, i n’he llegit quatre o cinc. M’agrada especialment el que Jaume Coll escriu arran dels cinquanta anys de la mort de Carner. I, per la dificultat de dir-lo, el d’Àlex Milian a propòsit de Josep M. Francès, entre els que he llegit fins ara. Perquè l’experiència continua.

«Residències, pandèmia i política», de Rossend Sanglas

«Ciència, paciència i futur», de Joan Guàrdia

«Quan la ciència-ficció va confinar els catalans», d’Àlex Milian

«Els cinquanta anys del decés de Carner», de Jaume Coll

 

N’hi afegeixo de posteriors:

«Panero i l’atzar de la lectura», de Tina Vallès
«Els fets, els relats i el risc», per Thomas Harrington
«Una renda per al futur», per Carme Porta i Sarah Babiker

 

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.