L’últim poema de Josep M. Folch i Torres

La Fundació Folch i Torres ha estat aprofitant aquest període de confinament per reestructurar-se i redefinir el seu projecte. […]

I una de les mostres més vistoses d’aquest procés ha estat el reportatge d’Ignasi Gaya que el TN de TV3 va emetre un dissabte del mes de maig a partir de la troballa del que podria ser l’últim text escrit per Josep M. Folch i Torres.

És un poema datat el 1950, molt pocs dies abans de morir, que va conservar l’artista de Palafrugell Carme Maristany i que, després que ha mort, el nét ha llegat a la Fundació.

En dos minuts, Gaya ens explica la història misteriosa del poema i fa memòria de l’escriptor. I fa venir ganes d’arribar-se al castell de Plegamans, que val la pena…

Troben un poema inèdit de Josep Maria Folch i Torres

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.