Un quart de segle de Vilaweb

Avui Vilaweb fa 25 anys i se’ns ha suggerit que féssim una mica de memòria. I en faig. […]

Jo no crec que fos l’únic que quan l’Assumpció i el Vicent van començar a explicar que farien la Infopista va pensar que m’esperaria assegut aviam què passava… I coi, si van passar coses! Gràcies a Vilaweb i al seu pragmatisme visionari molts vam entendre des del principi que això d’internet no era una broma. I, cadascú segons la seva modèstia, hi va apostar.

A Vilaweb sempre m’he sentit com a casa. Sempre com a lector, llavors que hi van aixoplugar tots els números de 1991 Revista magnètica (s’han perdut en el ciberespai, potser?), quan em van engrescar a estrenar aquest bloc i ara que m’hi deixen esplaiar almenys un cop cada quinze dies. Gràcies per tot, per tant.

Remenant coses d’aquells primers anys he trobat dos papers, un amb data del 31 de juliol del 1997, en què, a petició del Vicent, els feia una primera proposta del que podia ser la futura “Vilaweb lletres”. En vam parlar poc i vam fer de pressa. Ells adaptant-se sempre al que era factible per anar molt més enllà. Diria que aquest és un dels bons trets de la casa.

I que així sigui per tots els anys que vinguin.

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Cosa pública i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*