L’ombra (quinze nous de febrer)

Dia rere nit, el temps ha anat passant i avui fa quinze anys del primer nou de febrer. I me n’ha sortit aquest poema: […]

L’ombra

Quinze nous de febrer

Quan de tu només queda l’ombra
del record més intens, etern —

Quan com cada dia t’abraço
i de l’abraçada tan càlida
em queda només tot l’enyor
de tornar-te a abraçar —

Quan t’enyoro, t’enyoro tant
que et veig i et parlo i em somrius
tot i no ser sinó record,
ombra i desig contra l’oblit
que ho tenyeix tot de benestar,
d’aquesta falsa pau tan dolça
que és la mort —

Quan ja fa més temps que no ets
i tot el teu ser és no ser
menys en mi —

Quan de tu només queda l’ombra —

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a L’ombra (quinze nous de febrer)

  1. Lídia Sender diu:

    Gràcies per aquest emotiu poema

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*