Pere Tàpias (2)

Em sembla que només he coincidit una vegada amb Pere Tàpias. Diria que va ser a Vilanova, naturalment, quan hi vam fer una roda de premsa arran de la publicació del Mon oncle de Màrius Serra.

Això era l’any 1996. La roda de premsa va tenir lloc a ca l’oncle Roig del Màrius, el de la Carpa Juanita i aquell museu de la vida marinera. Després, vam entaular-nos amb la premsa al Peixerot. I va ser allà, potser després de dinar, en alçar-nos, que devíem trobar en Tàpias, com si fos inevitable, com si no hagués pogut ser altrament. Em sembla que no m’ho invento, com tampoc em dec inventar la cordialitat de la trobada fugaç.

Després, molts anys després, un bon matí em va sorprendre engegant la ràdio just en el moment que, en plenes Tàpias variades, llegien el meu “Fruita“. Digueu-me sentimental, però des d’aleshores encara me’l vaig sentir més meu, en Tàpias. Com diria, pel que hem sentit aquests dies, que ha passat a tanta altra gent.

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Veus i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*