Cohen: Bird on the wire

L’ocell sobre el cable

Com l’ocell a la branca
Com un trompa que canta i que canta
He buscat – he volgut ser lliure

Com el cuc que penja de l’ham
Com el monjo que recita el seu salm
Vestir el nostre amor em va capgirar

Si jo he estat tibat
Espero que ho puguis oblidar
Si no he estat prou sincer
És que creia que l’amant
Ha de ser també una mica mentider

Com el nen que neix mort
Com la bèstia banyuda
He esquinçat tothom que m’ha estès la mà

Però juro per aquesta cançó
Juro per tots els meus errors
Que de tot jo te’n refaré

Recordo el captaire
Repenjat a la crossa de fusta
M’escridassava
“Ep, has d’aprendre a no esperar-ne tant.”

I la noia tendra
Insinuant-se a la porta sòrdida
M’escridassava
“Ep, per què no n’esperes una mica més.”

Com l’ocell sobre el cable
Com un trompa sempre canta que canta
He volgut – he escollit ser lliure

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Cançó, Lectures i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*