Cohen: If it be your will

Si això és el que vols

Si això és el que vols
que no parli més,
i apagui la veu
com ho feia abans;
no parlaré més,
esperaré fins
que parlin per mi,
si això és el que vols.

Si això és el que vols,
una veu sincera,
des del turó abrupte
cantaré per tu.
Des del turó abrupte
els teus precs ressonaran
si això és el que vols
per deixar-me cantar.

Si això és el que vols,
si encara pot ser,
deixa omplir-se els rius,
deixa florir els turons.
Deixa vessar la pietat
sobre els cors que cremen a l’infern,
si això és el que vols
perquè estiguem més bé.

I apropar-nos
i estrenye’ns fort,
els teus fills aquí
en els seus parracs de llum;
en els nostres parracs de llum,
tots vestits per matar;
i acabar aquesta nit,
si això és el que vols.

Versió: Oriol Izquierdo

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Cançó, Lectures i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*