Deu anys

Aniversari

D’ençà d’aquell 9 de febrer, he anat recordant en aquest bloc els aniversaris de la Clara amb poemes, els que vam llegir a la cerimònia de comiat i la majoria dels que recull la darrera part de Moments feliços, que li és tota dedicada. N’han anat quedant dos de banda, i avui deu ser l’hora de rellegir-ne alguns versos:

D'”Ara”, la segona meitat del poema, que relaciona dolor i clarividència:

la llum que m’enlluerna
molt lenta i amb dolor
m’aclareix la mirada
em torna el blanc al fons
dels ulls que acluco ara
per mirar al meu voltant

i veure-hi el que hi ha
i veure el que no hi ha

De “Buit”, els últims versos, aquests sempre presents:

Mai sense el buit, enlloc sense l’absència
que ja tot ho il·lumina.

Deu anys. Tant de temps. Ara mateix.

 

 


Els altres poemes, de Moments feliços:
Fràgil
Cançó
Fred
Pausa
Conversa
Enyor
Dol
Cada dia
Despertar
Llum

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Interiors, Moments feliços i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Deu anys

 1. August Garcia i Orri diu:

  Oriol,
  rellegir els teus mots en un dia tan senyalat, m’ha fet cercar els que vaig escriure sobre “Moments feliços” al meu blog, Rapsòdia, ja fa sis anys: http://august-rapsodia.blogspot.com.es/2009/01/potser-dir-potser.html

  Em quedo amb aquests:

  “Què queda del desig
  (…)
  d’esperar que demà
  hi hagi encara demà
  potser un altre demà.”

  Te’ls regalo avui.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*