Avui el poca-solta es deia Fenosa

Tinc la impressió que aquesta nota l’he feta moltes vegades. Però, malauradament, no deixa de ser cada vegada nova.

Avui la trucada intempestiva —i quan no ho és?— era, m’han dit, de Fenosa. Es veu que hi tinc contractat el gas i estan tan contents de mi, insinuava aquella noieta, que diu que em fan una oferta excepcional: manteniment de la caldera i revisions d’instal·lacions a meitat de preu. I què vol dir a meitat de preu?, faig jo, i ella em diu una xifra prou llaminera. I jo que li demano que si em pot fer arribar l’oferta per escrit, que ens ho mirarem amb calma, perquè em sembla que ens és prou avantatjosa però hi deu haver lletra menuda… I aleshores tot s’ha torçat.

Per escrit?, diu ella, no, i ara. I jo, dona, doncs com vols que compri el que em proposes. I ella, un punt aïrada, que per escrit ho rebré d’aquí a unes quantes setmanes. O sigui, ara l’aïrat era jo, després de comprar-ho, no? I se’m treia de sobre. I jo, dona, no, que m’interessa, però ja no hi ha hagut res a fer. Ha penjat el telèfon. O he penjat jo veient que em deixava amb la paraula a la boca.

Es veu, si hem de creure les primeres paraules que he sentit quan he despenjat, que enregistren la conversa. Tant de bo sigui així, i l’escoltin i la facin pública. Perquè la Fenosa aquesta, o els que truquen en nom seu, no hi queden gaire ben parats.

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Vida diària i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*