El llenguatge del corb

image

Aquest matí, a punta d’alba, m’ha sorprès una bèstia que grallava, persistent, fora de lloc, solitària, estrident. […] 

He alçat els ulls i sobre l’edifici monstruós de la Telefónica que hi ha a tocar de casa impressionava un corb superb, enorme, més gros que una gavina grossa. Clamava, en el seu llenguatge, incansable, una vegada i una altra, never never never… He tingut tot just el temps de fer-li una fotografia i ha aixecat el vol abans que pogués apropar-ne la imatge. No l’he vist més. Podria dubtar si ha estat una visió real, però no: us asseguro que estava ben despert i serè. I ni per un moment no m’ha semblat que la seva presència fos de mal averany.

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada ha esta publicada en Vida diària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*