L’experiència de parlar

Glòria Sanz ha coordinat un curs sobre “Estratègies de comunicació oral“, dins els Juliols de la UB d’aquest estiu, i em va convidar a fer-ne la cloenda, demà farà vuit dies, amb una sessió que duia el nom “Aprendre de l’experiència”. […]

I d’això es tractava: de mirar enrere, sobre tots aquests anys que m’he trobat fent d’orador, intuïtiu i només aficionat primer, professionalitzat per la docència i les tasques de reresentació pública després, i intentar extreure’n algunes recomanacions.

Divendres passat, doncs, em va tocar fer un recorregut a vol d’ocell per la pròpia biografia, amb tres parades evidents: parla en públic l’editor, la docència és també i sobretot un gènere d’oratòria, i no diguem posar cara pública a la gestió cultural

Se’n va desprendre, sense gens de pretensions, una mena de decàleg d’estar per casa. Aquest n’és el resum més esquemàtic:

http://issuu.com/oriolizquierdo/docs/suport_juliols_2014/1

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada ha esta publicada en Carnet. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.