Oi?

Algunes notes d'un bloc d'Oriol Izquierdo

Publicat el 28 de maig de 2014

Fer l’argus (o intentar-ho una vegada, si més no)

La pàgina Lletra, dedicada a la literatura catalana, m’ha demanat que sigui l’argus del mes de maig. Segons el diccionari, un argus és aquell de la vigilància del qual res no escapa. I aquesta publicació digital demana cada mes a una persona diferent que, com si d’un argus es tractés, seleccioni continguts literaris pertot internet. Aquesta ha estat la meva tria: […]

l’argus de maig és
Oriol Izquierdo
núm. 52
15 maig 2014

et recomana
Descobrir la Fundació Bodmer

Hem après a llegir amb un llibre a les mans, per bé que avui ja som capaços de practicar la lectura sobre qualsevol mena de suport. A mesura que anem descobrint els efectes de tot signe que té i tindrà aquesta progressiva desmaterialització de la lectura, val la pena que posem en valor el patrimoni escrit que ens ha fet com som. Ens hi ajuda la Fundació Bodmer des de la vora del llac Léman.

et suggereix
Mirar com llegim

La lectura és una experiència rica i diversa, multiforme, personal i amb prou feines transferible, que ens modifica i té la capacitat d’ajudar-nos a créixer més enllà de qualsevol límit. Cada vegada m’agrada més descobrir empremtes d’aquest poder transformador. L’art i la fotografia n’ofereixen incomptables testimonis, una mínima mostra dels quals es pot trobar en aquesta galeria.

et proposa
Visitar la casa d’Anne Frank en línia

De totes les cases museu, la d’Anne Frank a Amsterdam deu ser la més coneguda i la que amb més certesa commou el visitant i el convida a viure una veritable experiència. Per si de cas no hi podeu anar, teniu a l’abast una visita web simple, fidel i potent, que mostra el bon ús que es pot fer de les eines digitals.

l’atles
Per descobrir les llengües del món

la revista
Le Tiers Livre, de François Bon

per a amants de la tipografia
Retinart, d’Alexander Ross
 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Carnet per oi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent