Dibuixat amb llum

Tinc a les mans, sota aquest títol, una carpeta que conté tretze fotografies de Toni Moreno, il·lustrades per paraules de tretze poetes. […]

Me l’ha duta, com un obsequi de canvi d’any, l’autor, que n’ha fet un tiratge de només cinquanta exemplars. Per tant, em sento doblement privilegiat: per tenir-ne un exemplar i, a més, per tenir-hi un poema. Aquesta “Façana”, primera part d’un breu díptic suggerit per la fotografia:

 

Façana

De la finestra estant
veig aquesta ombra
d’arbre entre boires:
què s’amaga en la seva nit d’hivern?
Quina llum reflectien
les seves fulles
quan l’abrigaven?
Quins records evoca, ara, ossada
de tants braços i dits?
Quina llum s’hi reflectirà
quan el fred es dissipi
i despunti el color en les branques mortes?
Mostrarà, llavors, quan les fulles
el tornin a cobrir
i sigui un tornassol de xiuxiueigs,
les meves pors,
o les dissimularà més encara?

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada ha esta publicada en Lectures. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*