La Fundació Joan Petit als Recvll

M’arriba que l’últim número de la revista Recvll de Blanes m’ha col·locat en un pòdium. […]

Es tracta del Pòdium de la Cultura Blanenca i el motiu és l’anunci públic de la convocatòria dels premis Recvll del 2014, els de la cinquantena edició.

Però el mèrit no és meu, sinó de la Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer, nascuda a Blanes, que, després d’una pila d’edicions de la festa de Sant Joan que aplega grans i petits per sentir-ne explicar, ara impulsa un premi de contes infantils. I amb aquest pretext a Anna Parés i a mi ens han convidat a integrar-nos al jurat dels Recvll. Cosa que fem amb il·lusió.

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada ha esta publicada en Carnet. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.