Poesia als parcs

Fa una setmana era a l’Alguer, convidat per la Diputació de Barcelona i l’Obra Cultural de l’Alguer, inicialment per participar en un recital poètic inclòs dins el programa Poesia als Parcs. […]

Els coordinadors del programa, Carles Hac Mor i Ester Xargay, van programar una lectura compartida amb Víctor Obiols i el saxo i altres sons de Ferran Besalduch. Després, però, l’estada a la Barceloneta de Sardenya va ser moltes més coses que una escala habitual del cicle.

Perquè es va escaure que, aquest any, el Parc del Garraf signava un conveni amb el Parc de Porto Conte, i això va dur una corrua d’autoritats de la Diputació a compartir viatge i estada amb nosaltres.

I es va escaure, després, que, com es veu que és habitual, els actes coincidien amb la celebració del dia de l’Alguer, el 31 d’agost. I això va convetir el recital en un diàleg poètic entre catalans i algueresos. En Víctor, en Ferran i jo vam compartir escenari amb els versos d’Antoni Canu i Carlo Demartis i les cançons d’Antonello Colledanchise.

Escola

I tot plegat va fer que aquesta vegada, la tercera que caminava el vell Alguer, hi reconegués racons, en descobrís nous secrets i, sobretot, em fes una idea segurament aproximada del teixit sociocultural algueresista, més actiu que coordinat.

Claustre

Del viatge, de bona part d’això que explico i de les recitades en quedarà un bon testimoni gràcies als vídeos de Martí Montes, que en poques setmanes deuran ser accessibles. Mentrestant, acompanyo aquesta petita crònica precipitada d’algunes imatges d’Ester Xargay, de Ferran Besalduch i pròpies.

Posta 

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada ha esta publicada en Carnet. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*