Aniversari

Hi ha aniversaris estranys. Per a nosaltres cada 12 d’agost n’és un. Avui la Clara hauria fet vint-i-dos anys. I ens agradaria poder-ho celebrar com si res. […]

 

Dol
Aprendre a no dir mai Vosaltres
no sabeu què és guardar fusta al moll
Quantes ciutats amb port guardaven fusta
al moll custodiada per algú
com ara tu?

Aprendre que el dolor que et corca
enteniment i entranya és només teu
és només teu i és únic i és comú
al dolor només únic només seu
de no saps qui d’un que passava
d’aquell d’allà de l’altre

Deixes el dol quan ho has après
i sembles tu mateix aquell d’abans
que somriu com somreia abans d’allò
somrius per fora i per dins plores sol
en companyia del dolor només
teu tan únic tan íntim que no pots
ja compartir que no vols compartir
que custodies com la fusta al moll
per por de perdre’l

[De Moments feliços]

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada ha esta publicada en Interiors. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*