Signar llibres

Entenc les raons d’Albert Sánchez Piñol per no ser el dia de Sant Jordi fent carrer al costat dels lectors i signar-los llibres. He estat editor prou anys per haver hagut de fer d’espelma de més d’un autor, fins i tot de renom, que esperava inútilment algun caçador de signatures, al costat d’algú altre, de vegades només un baliga-balaga, que no donava a l’abast a satisfer els seus fans… […]

Però també hi podem donar la volta. Ahir Ignasi Blanch, Dolors Borau i jo vam compartir bona part de la tarda a la paradeta que la Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral tenia a Rambla de Catalunya, a l’alçada del número 85. I, com qui no vol la cosa, vam estampar el nom, i l’Ignasi uns dibuixos que meravellava veure’ls fer, en una quinzena d’exemplars d’Una festa sobre rodes. Que per a un llibre vell de dos anys és un veritable rècord.

Vull donar les gràcies a la FCPC per convidar-nos a ser-hi, i a tots els amics que van passar per la parada a donar-nos suport. Entre tots vau demostrar que hi ha Sant Jordi més enllà dels grans èxits i el seu reflex mediàtic.

A la imatge se’ns veu badant, amb Aràntzazu de Olaortua, presidenta de la FCPC, en un moment de la conversa que l’alcalde Xavier Trias va tenir la gentilesa de mantenir amb nosaltres.

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada ha esta publicada en Una festa sobre rodes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*