Enric Maass

Dissabte al matí l’Enric va deixar per sempre el seu cos atrotinat i avui l’hem acomiadat a l’església d’Arenys de Mar amb els últims Versos de vi novell de la Teresa, escrits per a la posta de sol: […]

Ocàs

Quina recança el feble Sol no sent
a l’hora muda en què s’acomiada;
suspès en un alè de marinada,
no es mou i aterra imperceptiblement.

Així com ell, fa l’animeta blana
d’aquell que vol i no vol moviment.
Si sabés tant com l’astre esborrar ment
i afanys del cor, i un cos que no demana

cap més delit que l’oblit fos el seu,
no li doldria dir “dolç temps adéu”:
s’embarcaria i deixaria casa,

dels afalacs faria taula rasa
i es donaria per un glop de vent.
Infelu-vos, veles, vers el seu ponent!

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada ha esta publicada en Interiors. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*