Festa Major

No fa gaires mesos que a la torreta de davant de casa hi van arribar nous veïns. Van treballar fort durant dies per rehabilitar-la per dins i per fora. Un divendres gairebé se’ls va fer de dia fent retocs, polint detalls, deixant el lloc a punt de revista. I l’endemà van rebre. […]

Van posar garlandes i fanals, va començar a sonar això que en diuen chill-out, van servir beguda i es van posar a rostir carn. Els sorolls i les olors no enganyen. Sí, són argentins, em sembla. Aquell dissabte va ser un anar i venir de gent a la festa de la torreta. Es va fer fosc, i gent, i asado de tira, i chill-out. Es va fer de dia, i gent, i asado, i chill-out. Dissabte i diumenge amb gent, asado de tira, chill-out i força gresca. Una senyora inauguració, sí.

Que es va repetir el cap de setmana següent. I alguns dies entre setmana, també. Sense pausa, sense treva. Aquest matí a les vuit portaven uns bons sacs de gel. I he pensat tornem-hi, que avui és divendres i el vespre s’ha d’aprofitar. Però no. No han esperat al vespre. A les deu del matí ja hi érem: chill-out, i gent, i asado de tira, i vinga gresca.

Aquests dies diu
que carrers i barris i viles i ciutats s’engalanen per fer festa. Jo,
que sóc de mena tranquil·la, pensava que bé que les viles i els barris
festers quedin lluny de casa. Però m’enganyava. De vegades la festa ve sola soleta fins al jardí del costat, i fes-te fotre.

És tan bonic que els veïns siguin sociables, i joves, i feliços… Si ara que fosqueja hi tornen, potser que hi truqui. Segur que tindran almenys un bocí de xurrasco per a mi. No me’l poden negar.

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada ha esta publicada en Vida diària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*