Dalla, perchè questa festa finisce così?

Diumenge havia de fer 69 anys, i a casa tot just fa uns dies havíem mirat on tenia previst de cantar, com qui diu per anar a celebrar-ho amb ell. Però Montreux ens quedava una mica lluny… I, de sobte, només en tenim les cançons. […]

Com aquesta, inoblidable, que recollia en una nota al bloc fa poc més de tres anys. O l’arravatada “Sylvie”, que dóna títol a la d’avui. O, insuperable, el crit nocturn de “Stella di mare” (“Così stanco da non dormire | le due di notte non c’è niente da fare | mi piace tanto poterti toccare | o stare fermo e sentirti respirare”). O la que porta la data de naixement de Lucio, “4.3.43”, que un cop l’has sentida ja t’acompanya com si expliqués la teva pròpia història:

 

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada ha esta publicada en Lectures. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*