“Una festa sobre rodes” a Faristol

Acaba de sortir el número 69, amb data d’abril, de Faristol, la revista del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, que en la seva àmplia secció de crítica publica, entre els títols per llegir a partir de 7 anys, aquesta nota d’Oblit Baseiria dedicada a Una festa sobre rodes: […]
El relat d’una festa d’aniversari amb un grup de nens i nenes, dos d’ells amb paràlisi cerebral. una història quotidiana, breu i senzilla, narrada amb una gran dosi d’amor i respecte, i deixant de banda dramatismes i sentimentalismes edulcorats.

El conte està adaptat amb un sistema pictogràfic de comunicació augmentativa.

Les il·lustracions acompanyen molt bé el text. Són imatges descriptives que ajuden a entendre millor tot el que s’explica al llarg del conte.

És remarcable la sensació d’alegria, humor, diversió… que respira i ens comunica tot el llibre, tant pel que fa al text com a la imatge, com el relat de qualsevol festa d’aniversari d’infants, tot i que en alguns moments el que s’hi explica és complicat i dur de pair. 

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada ha esta publicada en Una festa sobre rodes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*