Oi?

Algunes notes d'un bloc d'Oriol Izquierdo

Publicat el 2 de maig de 2011

A partir de quina edat es pot llegir “Una festa sobre rodes”?

El dia de Sant Jordi la llibreria Al·lots ens va fer un racó –literalment– a la seva parada de Rambla de Catalunya i hi vam signar una desena d’exemplars d’Una festa sobre rodes[…]
Algun dels compradors potencials ens feia una pregunta del tot previsible, però de resposta poc fàcil: per quina edat és, aquest llibre? Torno al catàleg de Cruïlla, i descobreixo que ells tampoc no es defineixen. Passejo per diverses ressenyes que donen notícia d’Una festa sobre rodes i constato que determinar les edats de la lectura no és una ciència exacta. 

Al butlletí de recomanacions de l’Associació per a la Recerca Pedagògica de les Terres de Ponent recomanen Una festa sobre rodes a partir dels set anys. El web de la llibreria Chus de Sant Joan d’Alacant precisa que és adequat per a la franja de 6-7 anys. Segons la biblioteca Josep Roig i Raventós de Sitges, és un llibre apte per a lectors de sis anys i a Cornabou Andreu Sotorra diu que es pot llegir a partir dels cinc.

El butlletí de novetats de les Biblioteques de Barcelona el situa en la categoria de petits lectors, sota l’epígraf “ja sabem llegir!”, al costat de les primeres lectures. I el catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona no concreta l’edat però li penja, crec que adequadament, les etiquetes de lectura fàcil (al costat de 130 altres llibres) i de llibres per a infants discapacitats (on només n’hi ha set, i cap més en català).

Per a quina edat és, aleshores, Una festa sobre rodes? Totes les valoracions tenen una mica de raó. El poden llegir, soles, les criatures a partir de sis o set anys. I, abans, s’hi poden iniciar els primers lectors, que també pèr a això seran útils els pictogrames, sobretot en companyia d’un lector adult. Després, esperem que moltes més edats hi trobin gust i en treguin suc.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Una festa sobre rodes per oi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent