Francesc Garriga Barata

Francesc Garriga va publicar el primer llibre, Entre el neguit i el silenci l’any 1959. Després, en quaranta anys, quatre llibres mal comptats. I, a partir del 2000, tres de nous, l’últim fa només uns mesos. Es diu La nit dels peixos i en trio un poema. Aquest vespre llegirà la seva obra dins les Antologies del Col·legi de Llicenciats (a les 8 del vespre a Barcelona, Rambla de Catalunya, 8, principal).

no hi ha ningú.
la boira, el bosc, la nit.
s’acosten veus que estimo,
caminen per les branques
del pensament.

les sé part meva,
com l’herba sota els peus,
com l’aigua en els turmells
gelada i neta.

camí impossible el que no té fronteres.

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*