Un lloc a taula

Porto molts anys remenant llibres. He participat en moltes presentacions, en molts llançaments, i des dels rols més diversos. […]

Hi he pres part molt sovint com a editor, massa vegades com a mestre de cerimònies, de tant en tant com a presentador. Fins i tot podria recordar-ne mitja o tres quarts en què jo mateix he fet d’autor.

Però avui, per primera vegada, me’n sentiré protagonista i alhora m’ho miraré des de la barrera. Faré el paper, com dir-ne, d’autor cònjuge, d’escriptor consort, com dir-ne que no sembli políticament correcte o tot el contrari.

La Dolors ha escrit un llibre de contes, Taula reservada. Angle, amb el seu bon fer, l’ha publicat. I en Joma aquest vespre, a dos quarts de vuit, a l’Alibri de Balmes 26, en serà l’ambaixador.

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada ha esta publicada en Interiors. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*