Civisme

Hi entra a corre-cuita, busca la paret més alta, s’obre la bragueta i comença a relaxar les espatlles. Pixa al carrer, a plena llum del dia. […]

Pixa al carrer, i és un lloc prou cèntric. En qualsevol moment pot passar algun guàrdia, algun mosso, cridar-lo a l’ordre i aplicar-li l’ordenança cívica. O no?

La paret alta que ha triat és una de les dues que voreja el sorral, tancat per la banda oberta per uns boixos i una filferrada baixa. La senyalització indica que el lloc ha estat reservat per a ús dels gossos. És allò que en diem un pipi-can.

Aleshores, ¿l’home incorria en flagrant incivisme o el seu alleujament fisiològic no pot ser sancionat, com no ho seria el dels cans i els quissos que facin allí la seva feina? Ho demanaré a la primera autoritat competent que ensopegui. Només per saber-ho.

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*