Sarsanedas

Aquest vespre podrem compartir amb Jordi Sarsanedas, fins a un cert punt, alguns dels seus silencis, respostes i variacions al misteri de la vida o al de la poesia, valgui la redundància. Amb ell s’obre el cicle d’Antologies programat també aquest any al Col·legi de Llicenciats (a les 8 del vespre a Barcelona, Rambla de Catalunya, 8, principal). En trio ara un poema del penúltim llibre publicat,
Com una tornada, sí.
[…]

Una mena de felicitat

Ben de debò ens ferim amb el buit
quan diem el teu nom? O bé
no ho és, del tot, el buit?
La romanalla
té la forma d’un aire molt cansat.
Darrere els vels del temps que fa
i del temps que passa, el nom,
baixet, ressona,
i el signe d’un gest acostumat,
la lluentor de la mirada.
I tot plegat depèn de mi,
de la constància del meu dol.
Em dic feliç
d’obstinar-me en aquesta persistència.

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*