39393

Un cop d’ull al comptaquilòmetres, potser en una parada de semàfor, provoca tota mena de càbales. […]
39393… No es pot negar que és una xifra bonica, una singular combinació de cap-i-cua i de quadrats. I ja és curiós que els ulls s’hi hagin aturat abans que les rodes hagin recorregut els breus mil metres que li donaran vida.

Potser no és casualitat. Potser és el signe d’alguna cosa. És clar: segur que la xifra, i l’atzar d’haver-la vista, contenen algun missatge ocult. Però quin deu ser el signe? Quin el missatge?

Aquests interrogants, o d’altres de ben pròxims, es succeeixen. Mentrestant, no gaire estona després, la combinació de tresos i nous ja ha estat desdibuixada per la successió implacable de les distàncies.

Arribes. Entres a casa. Tot sembla en ordre. I l’esquitx d’enigma queda quiet, silent, absurd com és, fora, altra vegada invisible, dins l’engranatge prosaic que mesura l’espai tangible que recorres.

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada ha esta publicada en Vida diària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*