Arbres caiguts

M’agrada, quan arriba el bon temps, enfilar amb la moto, posem per cas, la carretera de l’Arrabassada. […]
Feia temps, des de molt abans de les ventades, que no hi passava. La sorpresa d’aquest dissabte eren, encara, els arbres caiguts a banda i banda de l’asfalt i bosc endins. En més d’un punt, on fins ahir només arribava llum tamisada per les fulles, ara s’obren considerables clarianes.

El paisatge comença a ser tot un altre, com si s’hagués emprès una ambiciosa obra d’eixamplament de la carretera. Als marges s’amunteguen troncs tallats i en uns pocs racons ja els han substituït només traces d’encenalls. A poc a poc s’aniran esvaint els indicis directes de la tempesta. Després, què ens dirà aquest buit d’arbres, si s’és a temps de retirar-ne tota la brossa?

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada ha esta publicada en Mirades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*