13 de juny de 2006
Sense categoria
0 comentaris

L’Observatori supera les 25.000 visites amb informació i anàlisi sobre el projecte de l’Estatut

L’Observatori de l’Estatut ha rebut un total de 25.145 visites en dos mesos i mig de funcionament, cosa que confirma la bona acollida d’aquesta iniciativa d’Òmnium Cultural que ha tingut com a objectiu aportar informació i sobretot elements d’anàlisi sobre el projecte del nou Estatut. A només cinc dies de la convocatòria de referèndum, l’Observatori publica avui l´última actualització, tot i que es mantindrà actiu amb el contingut actual.

Deu reconeguts experts en diferents àmbits han participat a l’Observatori a través d’articles que han analitzat el contingut del nou Estatut a partir, essencialment, del projecte aprovat pel Parlament de Catalunya el 30 de setembre de 2005 i el nou text tramitat primer al Congrés i després al Senat espanyol.

Héctor López-Bofill, Ramon Tremosa, Guillem López i Casasnovas, Isidor Marí, Eva Pons, Josep Maria Puig Salellas, Fèlix Martí, Ferran Requejo, Núria Bosch i Jordi Serra han aportat elements de reflexió al voltant de sis punts essencials: nació, competències, finançament, drets històrics, llengua i acció exterior. A més de les opinions dels experts i els posicionaments i articles publicats per Òmnium, una part important del contingut de l’Observatori han estat les comparatives d’alguns dels articles essencials de l’Estatut de 1979 vigent, el projecte aprovat el 30 de setembre i el text que se sotmet a referèndum el proper 18 de juny.

L’Observatori, que també ha obert un espai a l‘opinió dels lectors, ha tingut una versió reduïda en un bloc facilitat per Vilaweb: `El bloc de l’Observatori de l’Estatut’. A través de la secció `Vols estar al dia?‘ qualsevol lector interessat ha rebut butlletins actualitzats amb les últimes novetats publicades.

L’Observatori va començar a funcionar el passat 27 de març, després de la presentació pública en el marc de l‘acte `Estatut i projecte nacional’, convocat per Òmnium Cultural a l’Aula Magna de la Universitat de Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!