Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

Home…

Publicat el 27 de març de 2011 per vicent

Els de La Vanguardia segueixen la seua ronda de presentacions. Ahir a Arenys de Mar. Està bé l’entusiasme pel producte nou, pel canvi de llengua. I fan bé d’aprofitar l’ocasió per a intentar reescriure la història del diari. 

Només que alguna vegada rellisquen. Com ahir. Ahir a Arenys van dir que Ferran de Pol i Fèlix Cucurull serien feliços d’escriure a La Vanguardia. Home, que la facen en català ara no la neteja del passat. No ens confonguem tampoc. Benvinguda sia però Ferran de Pol va viure un exili bèstia mentre el diari, en una més de les seues giragonses, esdevenia ‘La Vanguardia Española’ i Cucurull va lluitar per l’Avui, precisament per a fugir del paper del comte de Godó.

Escriurien ara? No ho sé. Depèn de moltes coses. Jo també hi he treballat i durant anys vaig escriure a les seues pàgines d’opinió, entre altres coses perquè allà em deixaven escriure i en els diaris en català i catalanistes no. Però no m’atreviria mai a usar Cucurull i de Pol com a bandera a favor d’un diari que durant dècades va representar exactament el contrari del que ells volien.

 

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

  1. Podem millorar la història i el que fa La Vanguardia és això, passar full i anar cap endavant. Ells sempre van amb els que guanyem i per tant vol dir que anem bé. Els morts que el deixin en pau, jo ja em conformo que en Monzó per guanyar-se la vida no hagi d’escriure en castellà cada dia. Cada cosa al seu lloc. No sé quants anys fa que aquest pobre noi ha d’escriure en castellà. Quin calvari!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.