14 de novembre de 2006
Sense categoria
0 comentaris

nova simbologia.

he llegit l’article d’en jordi salat

He llegit l’article d’en Jordi Salat "Vernàclia".Es important que hi hagi veus que denunciïn la mentida  i facin emergir la veritat.Que situin les qüestions en els seus paràmetres autèntics.
M’ha fet la impressió d’un aire fresc que bufa des del més pregon de l’Esser, i que no pot ser aturat,perquè està impregnat de saviesa.
Cal que ens adonem tots els qui estimem aquest poble català,i amb ell tota la humanitat encara esclava,que la nostra situació col.lectiva  és fruit d’un gran engany,d’una gran tragiversació,que ha emprat tots els mitjans per imposar-se:exercits i jutges,papes i periodistes…..però sobretot ens ha emprat a cada un de nosaltres.Ha utilitzat la nostra feblesa,la nostra incapacitat d’aturar-nos a escoltar la pròpia intuició ,la pròpia veu interior,ha utilitzat sobretot la nostra por .I emportats per la feblesa ens hem deixat  arrossegar pel discurs oficial,per la gran construcció ideològica que ens diu que el poder sempre és fora nostre en forma d’Estat,d’Església o de jerarquia del tipus que sigui,i que allò que dicta el poder va  a missa.Ens han inculcat i ens hem cregut que som poc valuosos,que no podem fer-hi res."Feu la vostra videta i deixeu que continuem intoxicant-vos,perquè mai pogueu descobrir qui sou realment ".Aquest  ha estat i és el missatge de la garn conxorxa.Aquesta és la seva voluntat:despullar-nos  del poder que ens és propi,de la nostra dignitat,a nivell individual,però sobretot col.lectiu.

Es imperatiu que ens espolsem de sobre el sentiment d’impotència,el victimisme i l’abandó.Però això no es pot fer  si primer no arribem a la certesa interior que a dintre nostre ,com a individus i com a poble,hi ha una força infinita,un poder tan inmens que no ens podem ni imaginar,i que només espera que el deixem emergir.Això demana coratge i sinceritat amb un mateix.I sobretot demana dotar-nos d’una simbologia  que ens indiqui clarament el camí per aconseguir-ho.

Quina és la simbologia que el poble català té com a pròpia? .Em ve al cap  St.Jordi  matant el drac.
A nivell simbolic St. Jordi representa  la part directora de l’ésser,la més sàvia.I està matant el drac!!.Les forces de la foscor i del mal se’ns ha dit.
Però és realment així?
Què ens expliquen els estudiosos de l’anima humana ,i dels grans moviments esotèrics i místics?
L’ombra,la part fosca de la psique humana,en paraules de Jung,és tota aquella part de l’anima que no tenim escrutada amb la llum de la raó,però que és aquí ,i que dicta gran part de la nostra conducta,els nostres sentiments i accions.L’home només pot esdevenir  complert i recuperar el seu propi poder i el seu destí,quan és capaçde mirar sense por aquesta part obscura,acceptar-la i integrar-la.O sigui reconèixer-la i donar-li el seu espai.Automaticament aquesta ombra col.laborarà amb el director de la personalitat,aquest aspecte més lluminós ,que ha rebut diversos noms segons les diferents tradicions (Jo interior,Crist….).
Els camins iniciàtics  dels grans moviments esotèrics no propugnen res més que aquest procès,utilitzant un altre  llenguatge per descriure’l.

I els catalans ,quê hem adoptat com a símbol col.lectiu? El camí oposat  a la integració de totes les nostres potencialitats,el camí oposat a la recuperació del nostre poder.LLuitem contra nosaltres mateixos,reprimim la nostra pròpia ombra,una part essencial del nostre ésser. I us estranya que siguem un poble dividit,farcit de botiflers? No fem res més que materialitzar el símbol que assumim com a propi.

En un llampec de lucidesa he vist com St Jordi desclavava l’espasa de l’esquena del drac.Es miràven fit a fit  amorosament ,amb una comprensió i acceptació total.St Jordi reconeixia el drac.Mai més el reprimiria.El drac li ha ofert el llom.St. Jordi l’ha cavalcat i  s’han enlairat majestuosos cel enlaire ,amb l’espasa estesa cap endavant.Una autèntica unitat  a la recerca de la veritat.

Quin símbol més poderós ,més nodridor.

Aquest és el nostre símbol!!

L’Esperit més genuí d’aquest poble, cavalcant en unió amb el seu drac,recorrent el territori de s  de Salses a Guardamar ,des  Fraga a l’Alguer,ens crida  a tots nosaltres. Afanyem-nos a recuperar el nostre drac!

I a guanyar la LLibertat!.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!