17 d'octubre de 2008
0 comentaris

El comunisme (2ª part): Definicions, fites, repressió.

4) PARLEN ELS COMUNISTES:

DEFINICIONS:

“El comunisme és la joventut del món” (Del film “Novecento”/ “1900”, 1975, obra mestra de Bernardo Bertolucci, 1940-1999, director de cinema comunista, de Parma).

“La teoria de Comunisme es pot resumir en una frase: Abolir tota la propietat privada” (Karl Marx, 1818-1883, pensador socialista juevoalemany).

“El comunisme és una societat on cadascú treballa segons les seves habilitats i rep segons les seves necessitats” (Pierre Joseph Proudhon, 1809-1865, economista i filòsof anarquista francès).

“Neguem tota moral presa de les concepcions del superhome o que no sien de classe. Diem que això és un engany, una estafa, emboirar les ments dels treballadors i camperols a favor dels interessos dels propietaris i capitalistes” (Vladimir llich Ulianov Lenin, 1870-1924, revolucionari i estadista rus soviètic, en la seva intervenció del 2·10·1920).

“Mentre l’Estat existesca, no pot haver-hi llibertat. Quan hi ha la llibertat no hi haurà Estat” (Lenin).

“L’amor cristià, que s’aplica a tot, inclús als propis enemics, és el pitjor adversari del Comunisme” (“Pravda”, 30·3·1934, Nikolai Bukharin, revolucionari rus).

FITES:

“El comunisme és contrari a la igualtat, però no com ho és la propietat. Amb la propietat el fort explota el feble. El comunisme és l’esplotació del fort pel dèbil” “En el comunisme, la desigualtat prové de posar la mediocritat al mateix nivell que allò que és excel·lent” (Pierre Joseph Proudhon, 1809-1865, economista i filòsof anarquista francès).

“El meu objecte en la vida deurà destronar Déu i destruir el capitalisme” “Un espectre recorre Europa –l’espectre del comunisme” “El Partit mana al fusell, mai no permetrem que el fusell mani al Partit” (Karl Heinrich Marx, també Moses Levy Mordecai o Mordechai, 1818-1883, economista i pensador socialista juevoalemany).

“Una de les condicions bàsiques per a la victòria del socialisme és armar els treballadors i desarmar la burgesia” “Sols un poble armat pot ser el baluard veritable de la llibertat popular” “Fos la major errada, certament, de pensar que cedir vol dir pau. No res d’això. Les concessions no són més que una forma nova de la guerra” “El Comunisme és el poder soviètic més l’electrificació de tot el país” (Vladimir Ilyich Lenin).

“Defender la unidad de España, la libre unidad de sus nacionalidades y regiones, es revolucionario, pues en esa unidad reside la principal fortaleza del pueblo para enfrentarse con éxito a sus enemigos. Históricamente, desde el siglo pasado a la izquierda le ha correspondido encabezar y defender esa unidad de todo el pueblo de las nacionalidades y regiones de España en su lucha por la libertad, el progreso y la independencia. A liberales y progresistas contra la reacción absolutista y el carlismo. Al Frente Popular contra la derecha reaccionaria y la sublevación fascista. A la oposición democrática contra el franquismo. En cada una de esas batallas el pueblo de las nacionalidades de España ha fortalecido su unidad, una unidad forjada desde muchos siglos atrás, en la lucha por conquistar otro destino al que han querido imponernos los imperialismos dominantes de turno. Hoy luchar por la unidad de España en un proyecto progresista e independiente es enfrentarse al centro del proyecto de los principales explotadores y opresores de planeta. No hay política más revolucionaria que esta. A la izquierda y a los revolucionarios nos corresponde encabezar esta lucha por un destino distinto” (Editorial de la publicació “De Verdad” -en rus seria “Pravda”, l’òrgan oficial del PCUS-, l’òrgan de difusió de la secta maoista d’extrem espanyolisme UCE, 17·X·2.000, com de costum, espanyolisme, antianglosaxonisme, antisemitisme, totalitarisme i anticatalanisme van de la maneta com a “una unidad de destino en lo universal”).

AUTOCRÍTIQUES:

“Al llarg de totes les nostres vides lluitem contra l’exaltació a l’individu, contra l’elevació d’una sola persona… i ara ens hi enfilem una altra vegada: devers la glorificació d’una personalitat. Això no és bo de cap manera” (Vladimir Ilyich Lenin).

LA REPRESSIÓ:

“La manera d’aixafar la burgesia ha de ser moldre-la entre els queixals dels impostos i la inflació” (Lenin).

“Gallines! Fills de somera! Què passa aquí? Heu de tractar aquesta terra amb ferro roent (…) Heu de rompre les ales d’aquesta Georgia. Que corri la sang dels petits burgesos. Empalau-los! Escorxau-los! (Josif Stalin 1879- 1953, comissari de les nacionalitats en el primer govern bolxevic i posterior dictador genocida, georgià de naixement)

“Si l’oposició es desarma, tot bé. Si es nega a desarmar-se, nosaltres mateixos la desarmarem” (Josif Stalin)

“Si passeu una mica de temps amb un psicopolític podeu aprendre a alterar per a sempre la lleialtat d’un soldat que caigui en les nostres mans o d’un estadista o d’un líder en el seu propi país, o podeu aprendre a destruir la seva ment…” (Lavrentii Pavlovitx Beria, cap de la policia política de Stalin).

“Jo era el gos del President Mao. Em digué de mossegar i jo mosseguí”
(Jiang Qing, 1914-1991, tercera vídua de Mao-Tse-Tung, de l’anomenada “Banda dels Quatre”).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!