A quina edat cauen les dents adultes

Segurament quan penses en una persona adulta que li falten dents o simplement no tenen dents, penses en una persona de la tercera edat.

Però realment, contràriament al que es pugui pensar, les dents no cauen per causes naturals o a causa de l’envelliment de les persones, a excepció dels de llet. Les dents adultes poden caure alguna patologia concreta o, en alguns casos, per traumatisme.

En aquest punt, és important remarcar que els hàbits d’higiene bucodental juguen un paper molt determinant a l’hora de conservar en bona salut les dents.

Però què ens porta realment a perdre les nostres dents i què podem fer quan cau alguna de les nostres peces dentals?

A continuació veurem quines son les principals causes que poden dur a les dents a caure.

Causes de pèrdua de peces dentals

Una de les patologies greus associades a la pèrdua de les dents és la malaltia periodontal, la diabetis, el càncer o altres malalties de tipus autoimmune poden ocasionar la pèrdua de les dents.

Pel que fa a la periodontitis, és important destacar que no produeix cap mena de dolor fins que no arriba a una fase molt avançada, és per això que hem de prestar especial atenció a símptomes com el sagnat o inflamació de les genives. 

Si aquesta malaltia no és tractada amb temps, pot arribar a esdevenir un perill per la nostra dentadura i provocar la caiguda de diverses peces.

Els cops a la boca, les caigudes o els forts traumatismes també són un altre motiu de fractura i caiguda de les dents. Traumatisme: Un cop fort en la boca pot provocar la pèrdua d’un o diverses dents fins i tot després d’un temps d’haver patit un cop a la boca.

Les males pràctiques com ara obrir amb la boca una ampolla, també son causa directa del deteriorament o caiguda de les dents.

Quan mosseguem i exercim pressió a la boca durant la nit, o el que és el mateix, el bruxisme, pot malmetre, fracturar, desgastar i fins i tot provocar la pèrdua de les dents si no és tractat.

Per últim, les càries o el tabac, també són factors que influeixen en la caiguda de les dents.

En qualsevol cas, la manera més eficaç per a evitar la pèrdua de les dents és mantenir una higiene bucodental òptima, tal com sempre recomanem des de l’Escola Pejoan i visitar al dentista amb freqüència, per tal de prevenir i detectar possibles irregularitats.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *