dentista

Salaris i convenis dels higienistes i pròtesics dentals

El sector de l’odontologia és un dels que té major índex d’ocupabilitat, aconseguint percentatges de més del 80% d’inserció laboral entre homes i dones.

És per això que el curs FP d’higiene bucodental és una aposta de futur que garanteix que pràcticament la totalitat dels alumnes puguin desenvolupar la seva carrera professional.

Com a Higienista Dental a Espanya podràs treballar tant en el sector sanitari públic com en gabinets o consultes dentals del sector privat. A Espanya existeixen més de 31.000 clíniques dentals; i el seu número continua augmentant any rere any.

Els higienistes dentals cobren una mitjana de 1.587 euros bruts al mes; si bé és cert, que aquest és el sou mitjà de professionals amb certa experiència en l’acompliment de les seves funcions. Concretament, és el sou mitjà d’un professional amb quatre anys d’experiència. En el cas dels higienistes dentals sense experiència o amb menys de 3 anys treballats, se situa entorn dels 1.199 euros mensual.

Per la seva banda, abans de valorar el sou dels protèsics dentals, s’ha de tenir en compte la regió, la formació o l’experiència de la persona. Existeixen dues modalitats diferents en les quals un protèsic dental pot desenvolupar la seva carrera professional, pot treballar en un laboratori de pròtesi dental o formar part d’un equip d’odontòlegs d’una clínica dental.

Es pot estimar que el sou mitjà d’un protèsic dental pot oscil·lar dels 900€ al mes d’aquells professionals recentment titulats i sense experiència fins als 2.200€ al mes per a aquells tècnics que ja han aconseguit certa maduresa laboral.

Tant en el cas dels higienistes com dels protèsics, el salari ve determinat pel conveni col·lectiu del lloc on s’exerceix l’activitat professional.

Actualment a Espanya no existeix un Conveni Col·lectiu de Sanitat Privada d’àmbit estatal. Per aquest motiu els treballadors de clíniques dentals, com és el cas dels higienistes dentals, se’ls aplica el conveni de sanitat privada que hi hagi a la seva província, o si no n’hi ha, el que hi hagi en la Comunitat Autònoma a la qual pertany.

Ja són moltes les associacions les quals estan treballant i fent pressió per a la creació d’un conveni col·lectiu que reguli les condicions laborals de professionals de clíniques dentals.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *