Com pot un nen tenir cura de les seves dents

La cura dental i la bona higiene oral són una part important de la rutina diària de tots els nens. La cura dental regula, no només ajuda a millorar la salut oral del seu fill, sinó que també evita problemes orals dolorosos.

Les necessitats de cura oral són diferents en nens durant tota la seva infància, per tant, els pares haurien de fomentar bons hàbits orals des del principi, e inclós fomentar la formació en professionals d’aquest sector, a través de un curs de pròtesis dental. Aquí compartirem alguns consells i eines per tenir cura de la salut dental per als nens.

Introduïu elements clau abans

Segons els estudis, el primer any de vida d’una persona és un moment crític per desenvolupar bons hàbits de cura dental.

Per tant, començar a fomentar els hàbits higiènics adeqüats tan aviat com sigui possible es la clau perfecta. Una de les principals causes de la càries en els nens petits és la “síndrome de biberó”. Per tant, netegeu suaument les genives del nadó i les dents de nova erupció després d’alimentar-lo amb una pastilla de calibre amarat. No deixeu que el vostre nadó vagi a dormir amb un xumet o amb una ampolla plena de llet, ja que pot augmentar el risc de càries.

 

 

A mesura que el vostre fill compleixi 3 anys, ha de raspallar-se els dents sota la supervisió d’un adult. Comenceu a utilitzar un raspall de dents adaptat al vostre fill, i heu de tenir en compte quan hagin esclatat totes les dents primàries.

Es recomana que el vostre fill passi almenys dos minuts raspallant les dents. Utilitzeu un raspall de dents de cerres suaus i pasta de dents fluorada. El fluor reforça l’esmalt de les dents i evita el risc de càries i placa en el futur. Feu que el raspallat i el fil d’ús d’una part de la rutina diària siguin Podeu divertir-vos a aquesta rutina diària donant-los un raspall de dents de color vibrant i una llengua de sabor de goma de bombolla.

Comproveu els hàbits alimentaris

La descomposició dental és la condició dental més comuna observada als nens. Això és degut a l’augment del consum de llaminadures, cola i entrepans entre els nens. Aquests productes s’enganxen a les dents i, de vegades, no es poden treure fins i tot després del raspallat. Per tant, els pares han de ser més vigilants sobre la dieta i els aperitius dels seus fills. Minimitzeu l’ús de snacks que contenen sucre, àcid i midó. Els aperitius sucosos augmenten la quantitat d’acidesa a la boca, augmentant així les possibilitats de càries. En canvi, utilitzeu moltes fruites i amanides per satisfer la fam entre els àpats. Incorporeu menjars saludables que contribueixin a la salut de les genives i les dents.

Visiteu regularment els dentistes

Es requereix que un nen vegi un dentista amb llicència quan tingui un any. Després d’avaluar l’estat de les dents del vostre fill / a, el dentista pediàtric planificarà la propera reunió programada. Els dentistes pediàtrics proporcionen informació sobre higiene oral i prevenció de la càries dental. També us ensenyarà com prevenir malalties dentals i altres problemes de desenvolupament. Es necessita atenció especial i cura per tractar els nens a la clínica dental, ja que els nens tenen por de venir al dentista.

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *