Com evitar la tosca dental

L’anomenada tosca, com probablement ja sabeu, es tracta d’una capa que queda adherida a les nostres dents. Amb el pas del temps i si no tenim cura de mantenir una bona higiene bucal, aquest tosca s’acumula i pot portar a problemes més greus.

Com és evident, una de les primeres mesures que hem de prendre per fer front al tosca és rentar les dents diàriament després de cada àpat o almenys dues vegades al dia. A l’hora de raspallar-nos les dents és important no exercir massa força en els nostres moviments, han de ser suaus i circulars. Aturar-se uns segons per cada peça assegurarà una bona neteja.

La nostra alimentació també és essencial per evitar l’acumulació de tosca. Aliments ensucrats, begudes energètiques, beure cafè i té en excés o fumar provoca que la placa bacteriana proliferi i que el tosca s’acumuli entre les nostres dents. Així doncs, és interessant introduir a la nostra dieta fruites i verdures que ajuden a enfortir les genives.

Per últim destaquem que el suc de les fruites àcides és un bon remei natural per prevenir el tosca. Ajuden a eliminar la placa bacteriana residual de la resta d’altres aliments i també blanquegen les dents. No obstant això, no hem d’excedir-nos en el seu consum, perquè les begudes massa àcides a la llarga provoquen l’aparició de la sensibilitat dental.

Al nostre grau superior higiene bucodental tractem el tema de la tosca dental desde la perspectiva professional, per tal que els nostres alumnes siguin capaços de detectar-la a temps i ajudar de la millor manera als seus pacients.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *