Salut bucodental en persones d’avançada edat

Avui parlarem la salut bucodental en persones d’avançada edat. Quines patologies són més comunes? Que les provoquen i com es poden evitar.

Els humans com a éssers vius tenim interioritzat que amb el pas dels anys, el nostre cos es veurà malmès tan físicament com psicològicament. Començaran a aparèixer signes d’envelliment com arrugues, problemes de vista, mal a les articulacions, etc. Hem assumit gairebé que la vellesa és un altra patologia.

Un altre dels problemes associats a l’edat són els relacionats amb la salut bucodental. Amb freqüència a partir d’aproximadament els 45-50 anys comencen a aparèixer signes de periodontitis, necessitat d’implants per la pèrdua d’alguna peça, càries, etc. Fins i tot, cada vegada més, i tenint en compte aquest factor, molts estudiants decideixen fer el curs de pròtesi dental per les sortides laborals que se li presenten.

Tanmateix s’ha observat que tot i haver-hi aquesta mena de problemes, les consultes al dentista són escasses en gent gran passats els 65 anys. Això es pot deure a la falta de recursos per poder assumir un tractament, per problemes de mobilitat i desplaçament a una clínica o simplement perquè com comentàvem al principi del post, ja tenen assumit que aquests problemes són una derivació directa de l’acumulació dels anys. I això és un error.

Els experts aconsellen (almenys) una vegada a l’any anar al dentista per fer una revisió general i detectar i/o prevenir malalties. Però mantenir una bona salut bucodental està a les nostres mans. Raspallar-se diàriament les dents, utilitzar col·lutori, passar el raspall interdental o el fil i evitar ingerir productes massa ensucrats són algunes de les mesures que hauríem d’incorporar en el nostre dia a dia.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *