com utilitzar correctament el fil dental

Com utilitzar correctament el fil dental

Pensar que la higiene dental es basa única i exclusivament en el raspallat és cometre un gran error. Si ets d’aquelles persones que tenen el fil dental abandonat al fons de l’armari o que ni tan sols pensa en comprar-ho, t’aconsellem que continuïs llegint.

Moltes persones consideren que el fil dental s’usa quan volem eliminar restes de menjar que se’ns han quedat entre les dents. No és així, el fil dental té altre funcions l’ús habitual de les quals pot fer-te estalviar alguna que altra visita al dentista.

Per a què serveix el fil dental?

El fil dental s’utilitza per netejar els espais interdentals o interproximals, és a dir, els espais que hi ha entre les dents. En algunes persones, aquests buits són més grans i per tant, s’acumula més quantitat de restes de menjar.

Tot i així, aquesta no és l’única funció del fil dental. De fet, tots hauríem d’afegir-lo a la nostra higiene dental diària i utilitzar-lo entre tots els espais dentals, ja siguin més grans o més petits.

Per què ? Molt senzill. Entre les dents, no tan sols s’acumula menjar, sinó també placa dental. La placa dental està conformada pràcticament per bactèries, les quals poden provocar afectacions com a càries, mal alè o inflamació de les genives. La seva acumulació és perjudicial i el fil dental ajuda a eradicar-la després de un raspallat dental.

Com utilitzar el fil dental?

Sinó tens molta pràctica passant el fil dental, és probable que al principi et costi una mica, però amb l’ús habitual d’aquest mateix guanyaràs destresa i cada cop ho faràs més ràpid.

Primer, talla una longitud generosa de fil dental i cargola’l amb ambdues mans deixant lliure un espai d’entre 5 i 10 cm.

Segon, tensa el fil dental i introdueix-lo en els espais interdentals realitzant moviments en zig-zag en ambdues direccions, sempre amb molta cura de no trencar les genives.

Tercer, quan notis que arribes al límit amb la geniva, suavitza el moviment per eliminar les restes de placa dental acumulades entre dent i geniva. Ara, envolta la dent amb el fil i neteja en forma de C.

Quart, repeteix el procés amb cadascuna de les teves dents.

Cinquè, glopeja la boca utilitzant un elixir bucal per així completar la teva higiene dental.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *