El mapa de l’oratge de TV3.

Ens hem de felicitar per l’acord a què han arribat els governs català i valencià a propòsit de la reciprocitat de les emissions de TV3 i Canal9 als territoris respectius. I hauríem de felicitar també ACPV per la prudència en l’exigència del restabliment de les emissions de TV3 al País Valencià en acompliment de la resolució al seu (nostre) favor del recurs que va fallar el Tribunal Suprem Espanyol, facilitant així la negociació entre les administracions.
 

Tanmateix, des del principi, tot té un regust amarg.

Som un territori amb una continuïtat cultural i lingüística trencada per fronteres administratives i polítiques, una divisió fomentada des de la dreta del País Valencià i assumida còmodament com a vàlida des de l’autonomisme del Principat de Catalunya. En aquest territori un dels eixos vertebradors podria haver estat la televisió, però no ho ha estat, precisament pel seu contingut. L’única expressió de catalanisme reunificador que recorde (del temps que podia veure la TV3) és el mapa de l’oratge. Ni TV3 ni cap de les “estructures d’estat” de les quals parla ara la coalició que governa la Comunitat Autònoma de Catalunya ha tingut mai present el País Valencià i menys encara els Països Catalans; vegeu si voleu el darrer episodi de l’Assemblea “Nacional” de Catalunya vs Mallorca.

Haver de conformar-se amb veure TV3-internacional al País Valencià amb una antena parabòlica, com si fórem immigrants no integrats que enyoren la terra ancestral, tenia un to excessiu de patetisme, a més de donar per justificats els arguments dels anticatalanistes que sostenen que els catalanistes del País Valencià hem d’anar-nos-en a Catalunya. No perdoneu, estem a casa i el nostre independentisme reivindicatiu és legítim.

Ara TV3 es podrà veure “amb normalitat” (caldrà veure com queda l’afany per censurar expressions com “País Valencià” i el respecte als trets d’identitat, però ja s’ho faran), cessarà l’assetjament a Acció Cultural per part del govern valencià, i així, els esforços reclamant la llibertat d’expressió i recaptant fons per pagar unes multes injustes (i ara desestimades) els podrem dedicar a les nostres reivindicacions polítiques.

El restabliment de les emissions de TV3 al País Valencià pot ser el principi del canvi de les reivindicacions nacionalistes: “Per un finançament just” és un bon principi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.