Montse Vives

Artista visual, viu entre Munic i Barcelona.

4 de juny de 2009
General
0 comentaris

FESTA DE CREACIÓ NODES DE GRÀCIA 13 i 14 de juny 2009

Els dies 13 i 14 de juny, el taller de MONTSE VIVES, estarà obert juntament amb els tallers de l’ESPAI EART ,Torrijos 68, del barri de Gràcia (davant del cinema Verdi Park).

Presentaré una instal.lació interactiva titulada:TANCAT PER OBRES, el públic podrà expressar els moments de la seva vida que han hagut de tancar per obres, un parèntesi en la vida per a refer el temps i l’espai personal. Totes les aportacions es veuran reflectives en aquest bloc.

(veieu més informació del que és NODES)


 NODES DE GRÀCIA

El paper de Nodes de Gràcia

NODES DE GRÀCIA aplega sis entitats i espais amb seu al Districte de Gràcia que es caracteritzen per la seva estreta vinculació amb el camp de la creació contemporània des dels àmbits de la creació escènica (tragantDansa, La Caldera, l’Obrador/Sala Beckett), la creació il’educació contemporànies. (Experimentem amb l’art) la música (GràciaTerritori Sonor) o la creació de caràcter híbrid i transdisciplinar(Saladestar). Aquestes entitats han estat desplegant el seu programa d’activitats en el decurs d’una dil·latada implantació a la vida social i cultural del territori.

Conscients de l’escassetat d’infrastructures existents que donin suport a formes de creació artística allunyades dels circuits comercials, les entitats i espais que integren NODES es proposen establir un marc de treball conjunt en el que es promogui:

1) La creació i la producció de projectes artístics associats a les diverses disciplines en les que aquestes entitats incideixen, així com també propostes de caràcter interdisciplinar. Sempre amb la voluntat de crear xarxes de cooperació i d’intercanvi entre els creadors, especialment els joves creadors locals i emergents que no disposen de plataformes a través de les que fer pública la seva obra o entrar en ontacte amb d’altres artistes.

2) Les vies de difusió que garanteixin la interacció entre aquests creadors i un espectre de públic potencial que vagi més enllà d’aquells que, per la seva orientació professional o el seu interès personal, coneixen i segueixen ja habitualment aquest tipus d’activitats. Abandonar doncs l’àmbit del públic restringit i especialitzat i tenir l’opció d’accedir a un públic general. Considerem que reforçar i diversificar les vies de difusió és una condició necessària per a crear una veritable demanda que otorguivitalitat a aquest tipus de propostes, en un context en què aquestes troben cada vegada més dificultats per a la seva normal exhibició. Per altra banda, les sinèrgies que es deriven d’aquest treball en xarxa, al marge de permetre l’interacció disciplinar, també favoreixen l’intercanvi de públics entre entitats, combatent el gremialisme i la compartimentació dels mateixos en els feus de les respectives disciplines artístiques.

3) En estreta vinculació amb això, i com a factor de retroalimentació imprescindible per a la divulgació de la creació contemporània, promoure també eines educatives i didàctiques que potencïin l’acostament d’aquest públic a propostes habitualment poc visibles i que, precisament per aquesta manca de visibilitat, són considerades “difícils”. Dins d’aquest públic tenen especial rellevància els sectors de la gent gran i dels nens, tradicionalment exclosos com a consumidors d’aquest camp de la cultura. Per altra banda, l’ampliació d’aquest espectre de públic i el fet de facilitar la seva integració en les propostes ofertades és una via immillorable de dinamització i cohesió del teixit social del Districte.

4) La conjunció de totes aquestes línies d’actuació ha de promoure, com a estat de coses resultant, un context de professionalització de l’escena contemporània al Districte de Gràcia. Professionalització entesa també com a normalització d’aquest panorama: entitats que disposin de recursos per endegar els seus projectes de producció, formació i exhibició per una banda, creadors que tinguin al seu abast les eines, les estructures i els espais imprescindibles per materialitzar i donar a conèixer les seves obres per l’altra i, finalment, un teixit sòcio-cultural en què aquestes entitats i creadors puguin entaular un diàleg cabal amb un ampli espectre de públic, incloent aquell no habitual.

PORTES OBERTES DEL TALLER A MUNIC
09.12.2010 | 3.08
A General
16a Fotografia del mes i mig
27.02.2008 | 9.38
A General
CENT PEUS MIL PASSOS
22.06.2012 | 7.55
A General

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.