Nit de reis

Encara que a Sant Guim pot fer-hi molt fred la nit del 5 de gener  els reis sempre arriben, ho fan en carrosses tirades per tractors plenes de paquets que reparteixen personalment per les cases. Els nens els reben amb fanalets i  els acompanyen fins la plaça de l’ajuntament on fan un discurs que tot el poble escolta amb atenció. Aquí teniu el discurs d’aquest any, amb un record per al refugiats i els presoners.

DISCURS DELS REIS D’ORIENT

Benvolguts amics de Sant Guim i comarca. Petits, mitjans, grans i més grans ! I tots aquells que volen algun regal dels reis de l’Orient.

Com cada nit de reis ens teniu aquí per portar els regals per a tots, per aquells que ens vareu fer la comanda portant la carta al patge Faruk i les que ens han arribat per altres mitjans: missatges del mòbil, Twiter, Instagram, Telegram, Whatsapp, correus electrònics, avions de paper, senyals de fum i tam tams. Tots els mitjans són bons si l’adreça està ben posada : Ses Magestats els reis de l’Orient (punt) Orient.

Esteu contents que haguem vingut?

Nosaltres també que ens hagueu vingut a rebre tots amb fanalets i ens hagueu acompanyat fins a la plaça.

Hem fet un viatge molt llarg per venir a la nostra cita amb les nenes i el nens de Sant Guim, sempre seguint l’estel que ens guia fins a l’entrada del poble, després ens guien els vostres fanalets.

Una part del viatge l’hem feta amb camell pels deserts de l’Orient, una altra part amb amb vaixell pel mar Mediterrani. No amb un vaixell qualsevol, no! Un vaixell màgic construït a les mateixes drassanes on es va fer l’arca de Noé! Hem creuat el Mediterrani i hem atracat al port de mar de Cervera, que és un port secret que només nosaltres sabem trobar. Allà ja teníem les carretes preparades per arribar a Sant Guim.

Pel Mediterrani ens hem creuat amb pobra gent que intentaven arribar a les costes d’Europa en balses de goma, eren refugiats que fugien de la guerra i intentàvem arribar a les costes d’Europa.

Que creieu que havíem de fer amb aquest fred i mal temps, passar de llarg o rescatar-los?

Els hem rescatat i ara els tenim tots ben calentons a la panxa del vaixell, abans de tornar a casa farem una passada per Europa i els deixarem ben repartits perquè els cuidin bé fins que s’acabi la guerra a casa seva i puguin tornar.

Ara anem per les vostres cartes amb les llistes de regals, quina llistassa! A vegades ens sembla que mireu massa els anuncis de la televisió.

Tenim raó o ens equivoquem?

Sabeu què? Ens agraden els nens originals però aquesta és la vostra festa i hem fet tot el possible perquè tingueu coses que us agraden i que hi jugueu molt. Com sempre ens hem trobat que havíem de fer una tria, sinó els nostre pobres camells no podien arribar. Hem buscat sempre allò que ens ha semblat que us feria més il.lusió.

Us avisem, també hem portat una mica de carbó… per encendre estufes. Però millor si les feu anar amb energia neta, que hem de protegir el planeta on vivim.

Aquest any hem rebut peticions molt especials, moltes cartes que ens demanaven coses complicades de portar perquè últimament van molt escasses: llibertat per les persones innocents a la presó, democràcia, diàleg, justícia… D’això a l’Orient no en fem, perquè s’ha de construir a cada país amb la seva gent. El que si que us portem es coratge i optimisme per aconseguir el vostra objectiu. Aquests regals no els busqueu a les carrosses que  són regals que van directe al cor!

I ara un desig per tots, estimeu-vos molt, gaudiu dels regals i de la bona companyia i ompliu Sant Guim de rialles de felicitat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*