Escrits injustificables

Josep-Anton Monfort

18 de setembre de 2018
0 comentaris

De l’Oca als Escacs

Fa mesos que no aboco un bri d’herba ni de palla en aquest bloc. I no serà perquè des de finals de gener no hagin passat coses gruixudes. Potser és això, aquesta densitat que et té enganxat als fets i que no deixa massa escletxes per la distància que necessita l’escriure. Potser és això el que fa diferent un veritable escriptor d’un simple diletant.

En el camp de la política, em mantinc en el que vaig dir al darrer post: “Submissió o revolta”. El que ha passat aquest any ens ha anat aclarint els grans discursos i les vies assegurades per assolir la República sense trencar un plat i anant ”de la llei a la llei”, de manera tan natural i senzilla com aquell que va “d’oca a oca i tiro perquè em toca”.

Aquest 11 de setembre hem vist que la gent no es quedava a casa. Emprenyats amb l’estat espanyol però també –i de forma creixent- amb els partits de govern (dits indepes), cada dia està més clar que ha canviat el joc. Que aquest joc de l’Oca s’ha convertit en una mena d’Escacs però amb peces desiguals. Ells tenen més torres i alfils, però nosaltres cada dia tenim més peons d’una mena especial, imbatibles, que s’alcen i tornen al tauler un cop capturats. La batalla serà dura perquè cada part sap el molt que perd si és vençuda, però la inèrcia que ha agafat el moviment independentista, costarà d’aturar. Els espanyolistes han fet tantes barrabassades, ho fan tan malament, empesos pel seu orgull i vella praxi imperial, que a cada nova barbaritat ens porten gent no independentista però demòcrates i tips de tanta insolència.

Ara tots sabem que hem de lluitar, que la República no ve sola i que mai convencerem Espanya per tal que renunciï als seus privilegis. Que hem d’exigir valor i desobediència als nostres polítics però que, per això, hem d’estar cadascú de nosaltres disposats a desobeir i a pagar-ne un preu. I això costa. Sempre ha estat així però si empenyem tots serà més fàcil i més curt. Hem de tombar el rei.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!