Reflexions sobre el procés el pacte

 1. El PSOE no té força per pactar res substancial, intenta guanyar temps, ERC encara té menys força per forçar res, també intenten guanyar temps
 2. El gran fracàs del 27-O al no defensar la DUI, és que no hi havia musculatura per a defensar-la, s’ha escrit molta coses sobre aquell dia, però res demostrable, hem refereixo a gent disposada a tot, quan a quantitat i preparació.
 3. Els polítics sobiranistes es van veure empesos per una dinàmica que no van voler o poder aturar, i ser més murris, i es van deixar pressionar per una part de la societat catalana que volia anar de presa.
 4. Una obra de tal magnitud no es construeix en 18 mesos, em refereixo a les estructures d’estat, economia, defensa, estructura jurídica i complicitat internacional, tot això es construeix amb anys, 15 com a mínim.
 5. Durant 30 anys d’autonomisme hem fet l’imbècil, processos de selecció de personal a mossos on es colen feixistes, i donar responsabilitat de país a gent que són enemics del país, un exemple ? Montilla i Ignaci Guardans N’hi ha moltíssims més. Ja ho deia Joan Sales al segle passat, sempre fent l’imbècil.
 6. Una societat civil dèbil i distreta, donant negoci a empreses que són enemics ferotges del país.
 7. Una societat independentista que majoritàriament, es burlava i se’n fotia del poder estructural espanyol, “ens tenen por” o “pobrets fan el ridícul per tot arreu”, ens empresonent 9 persones i després tot són ploreres.
 8. Omitir la quantitat de gent que viu a Catalunya i ens odia, i autoenganyar-nos de què acceptaran el resultat democràtic, clar que hi ha catalans que odien Catalunya, no es pot dir, sinó et crucifiquen.
 9. Durant dècades, els catalans que han tingut rellevància internacional han amagat la seva catalanitat, per por alguns, per autoodi altres, cosa complicada per a bastir relacions internacionals.
 10. Una classe política independentista que entre ells s’odien, entre ERC, Junts i la CUP, hi ha un ressentiment que no us podeu imaginar, i és complexe trencar-lo, a causa dels sectarismes, i el repartiment de les parcel·les de poder al territori.
 11. La gent ha d’entendre que la política sola no tombarà el règim, és impossible, tant i fa quants diputats o percentatge de població tenim a favor, ens cal grups de pressió amb poder, i això no es fa amb 18 mesos.
 12. Podria explicar moltes més coses, però el que em neguiteja és la falta d’autoorganització interna que encara tenim per a fer front a aquests reptes.
Afegeix un comentari