A l'arrecera del Montsec

El bloc de Moisès Martí

26 de novembre de 2019
0 comentaris

Noves substàncies psicoactives

Avui he assistit assistit a una mena de xerrada a informativa sobre les noves substàncies psicoactives que es mouen als mercats internacionals.

New Psychoactive Substances

Cada droga clàssica, MMDA, cocaïna, opiacis, i cànnabis tenen noves drogues sintètiques que les mimetitzen.

Dit d’altra manera han vingut a mimetitzar les drogues clàssiques.

Estem parlant de centenars, unes 650 de noves drogues o substàncies, a més els seus efectes són més potents, la qual cosa es pot traficar amb menys quantitat i obtenir més guanys.

Es mouen en l’àmbit de la alegalitat, ja que si se’n prohibeix una ja en salta una altra al mercat. A Catalunya l’any passat se’n va detectar 95 de noves.

Aquestes substàncies es fabriquen en laboratoris clandestins, s’aconsegueixen per internet, les operacions es fan als criptomercats, navegadors, i cercadors diferents, el món de les webs ocultes o profundes, o els cercadors habituals no hi tenen accés hi ha moltes websites que ofereixen aquests productes, 

Es paguen amb criptomonedes  com ara els bitcoins

Es distribueixen dosis amb micrograms, a casa del potent poder psicoactiu.

Les noves drogues arriben als domicilis amagades en paquets de colònia, desodorants o sals minerals, que no fan cap referència a les substàncies

Les noves drogues estan més esteses en altres llocs del món, com els EUA, als països bàltics i nòrdics. “Allà maten moltíssima gent”

Quan la consum tot i tenir efectes potents i aguts, no tenen gaire poder d’addicció, quasi totes entren per via oral, hi ha també molts pocs estudis farmacològics d’aquestes substàncies, a més la seva detecció en les anàlisis és molt complexa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!