Països Andorrans

Xarxa cultural del sistema lingüístic valencià-català-balear: València, Balears, Catalunya, Andorra, Catalunya Nord, La Franja d'Aragó, L'Alguer i el Carxe. (777-2027)=1.250 Anys

6 de desembre de 2009
0 comentaris

Els topònims catalans a la Catalunya Nord i la Region dels Pirineus Catalans

Consulteu els noms autèntics dels municipis catalans que están sotmesos a la República Francesa,qui mai ha respectat els topònims autòctons i autèntics,la república que farda de l’ igualtat,la fraternitat…….i  de la cultura i……és la qu ‘ofega qualsevol manifestació cultural bretona,alsaciana,corsa,catalana o bé occitana per exemple.
Tot i això la gran majoria dels municipis son retolats a l’ entrada i a la sortida a la dreta amb francés i a l’ esquerra amb català per voluntat del Consell General dels Pirineus Catalans, vull dir Orientals.

Heus ací els topónims:
http://membres.lycos.fr/catalunyadelnord/llistamunicipis.htm#amunt

Aquests dies s’ ha plantejat a la Catalunya Nord el fet de constituïrse amb Regió Admistrativa dins de la República Francesa, ara son inclosos a la Regió Llengadoc-Roselló amb capital a Montpeller.
Cal que els partits politics s’ hi esmercin ,ara es un moment de petits canvis a la vetusta i retrógrada República Francesa,també son a la cantonada,pel març, les eleccions regionals on aquest tema pot ser reclam electoral.
Aquesta Comunitat Territorial seria feta del departament dels Pirineus Orientals,essent justos potser caldria remetre la comarca de la Fenolleda al Llengadoc.S’ha parlat de diversos noms per aquesta Comunitat Territorial tot i que Catalunya Nord fora  el més escaient és possible que la República no l’ acceptés,s’ ha pensat amb Païs Català,nom que ja és actiu,altres podrien ser La Regio dels Pirineus Catalans,La Regió Catalana, La Regió del Rosseló Català que e fracés seria una cosa així com La Región du Roussillon-Catalan o Catalogne-Roussillon o Roussillon-Catalogne……………….vés a sapiguer,la questió seria l’ unitat territorial encara que el nom també seria i és important.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.