Més enllà de la perifèria

Bloc de Mireia Canal

Vaga General

Dia de vaga general a Catalunya, crec que malgrat la propaganda espanyola i que els principals sindicats no s’hi han afegit, la vaga ha estat seguida de manera molt general a tot el país. Les imatges de mobilitzacions molt multitudinàries a diferents ciutats, veure tants petits negocis que han decidit tancar per principis i la gran quantitat de persones que hem optat per fer vaga confirmen aquesta percepció.

La sensació d’aquesta vaga em connecta amb els preparatius de la Diada del 2012 en que es notava que seria molt gran, per l’adhesió de persones que no hi comptaves però que veies que s’hi anaven afegint, mentre els mitjans miraven cap a una altra banda. Va ser la primera gran Diada amb més d’un milió de manifestants.

Durant aquests anys hem tingut ocasió de viure vàries jornades per l’estil, les més potents el dia 1 i 3 d’octubre, però moltes altres jornades que en major o en menor mesura notes l’adhesió multitudinària de molta gent diversa. Es tracta de mobilitzacions que superen les previsions dels mitjans o dels mateixos polítics, fins i tot de l’organització, són mobilitzacions que surten de la gent, de cada un dels participants que per convicció decidim prendre-hi part. És per això que sobta tant sentir els relats que s’intenten imposar des d’Espanya, uns relats que volen fer creure que tot surt d’uns líders que criden a la mobilització i que ara s’asseuen al banc dels acusats, uns relats que no s’aguanten per enlloc quan vius aquesta realitat que avui vivim.

Una vaga general sense l’adhesió dels principals sindicats i amb un seguiment tan important, amb unes mobilitzacions tan multitudinàries, indiquen que la gent superem les estructures que fins ara han definit el sistema en el que hem viscut. Que cadascú de nosaltres opta per prendre part a la mobilització, per unes conviccions profundes que ens fan deixar la comoditat de la nostra vida quotidiana per sortir al carrer, per coordinar-nos amb l’objectiu de millorar la societat en la que vivim.

Publicat dins de General i etiquetada amb | Deixa un comentari

  1. Del tot d’acord Mireia!, la gent i cada vegada mes gent, veiem les grans injustícies vers Catalunya i també ens dol molt la forma inhumana amb que tracten els nostres dirigents que mantenen en presó sabent que son víctimes nomes de la enveja i la venjança, però absolutament innocents. Per tot això hem de seguir reclamant justícia, llibertat per tots
    els represaliats i REPÚBLICA.
    Una abraçada.

  2. Ens cal unitat per tenir més força , i sobretot unitat de partits independentistes . Sense això ho tenim molt complicat. Pel que fa a la gent, la ciutadania, el poble … anem responent i no defallim, de moment !!!! Ens calen noves estratègies sempre no violentes, reinventar una altra manera de fer , de provocar canvis com ara la no gens fàcil desobediència …..ens cal pensar i tenir creativitat i d’això en sabem ….i ho vam demostrar a l’1 d’octubre !!! Només ens ho hem de creure. Gràcies Mireia pel teu escrit . Sé que a tu no et manca l’esperança .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.