Ser independentista i d’esquerres

Tot sovint surten veus de l’anomenada ”esquerra” espanyola que es qüestionen que es pugui ser independentista i d’esquerres. Són veus que identifiquen l’independentisme amb el nacionalisme i per tant en un moviment de dretes.

Cada vegada que llegeixo o sento algun d’aquests comentaris em sento interpel·lada, ja que soc independentista des de fa molts anys i a més em considero d’esquerres. A aquestes veus els costa entendre que una persona sigui d’esquerres i independentista, mentre a mi em costa el contrari: que una persona d’esquerres no entengui i doni suport al moviment independentista. L’única resposta que em ve al respecte, és el fort desconeixement del moviment independentista o la defensa d’uns interessos inconfessables.

Em considero d’esquerres perquè em costa viure en un món on hi ha gent que ho passa malament a causa de la injustícia dels homes. Quan dic passar-ho malament pot ser en sentit econòmic: no arribar a final de mes, no poder pagar la calefacció per escalfar-se, haver de patir per alimentar els fills, etc.

També podem considerar el passar-ho malament en altres sentits: una situació política, judicial, etc. que et fa sentir que no tens els mateixos drets que altres persones i et situa per sota dels altres, quan tu només vols estar al mateix nivell. Però com a persona d’esquerres que em considero entenc perfectament que el sentit econòmic és molt potent perquè parla de les necessitats bàsiques i per tant són les primeres que s’han de garantir per tothom.

Soc independentista i d’esquerres perquè vull que quan el Parlament elegit democràticament vota perquè les persones no hagin de passar fred a l’hivern per no poder pagar la calefacció, no hi hagi un Tribunal Constitucional que ho tombi amb arguments d’inconstitucionalitat i que aquestes persones hagin de patir fred i que aquest mateix Tribunal sembli que només existeix per anar tombant totes les lleis que aprova el nostre Parlament.

Soc independentista i d’esquerres perquè vull un país on hi càpiga tothom i ningú s’hagi de sentir per sota. No sé si amb la independència ho aconseguirem, però hi ha moltes més possibilitats que quedar-nos a Espanya. Crec que la nostra independència hauria de sacsejar l’Estat Espanyol perquè revisés moltes coses que no funcionen.

També se’ns acusa que el nostre moviment ha despertat el feixisme i ha provocat que la societat espanyola es tiri cap a la dreta. Es fa difícil d’entendre que la gent es tiri cap a la dreta quan veu que un govern elegit democràticament és empresonat i la gent que vol votar és ferida per les forces de seguretat que paguem entre tots, això també em costa molt d’entendre.

Espero que algun dia aquestes persones que tiren cap a la dreta davant la demanda independentista vegin que només aconseguirem fer un món més just per tothom si respectem totes les identitats i deixem de banda la imposició dels uns per sobre dels altres.

Quant a Mireia Canal

Vaig néixer i actualment visc al poble de Puig-reig, a la comarca del Berguedà. Sóc economista i treballo en aquest camp, però sempre m'ha agradat molt llegir i escriure. Feia temps que em ballava pel cap de fer un bloc on compartir diversos escrits que vaig fent. Darrerament també he obert un canal de Youtube on comparteixo poemes meus acompanyats de música.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*