13 de juny de 2015
0 comentaris

Que és ?

Avui començo a fer proves al meu blog “Llindars” de Vilaweb, aquest vol ser un espai per anar col.locant allò que m’interessi comentar o expresar sobre la societat, l’art, la cultura o el mon, incorporació modesta i subjectiva de retalls, que aniràn configurant la meva posició i ubicació en aquest conjunt social, que es el mon, ……la creativitat, l’insòlit, lo alternatiu, el combat, la resistència, el dolor, la injusticia-justicia i la joia,  s’aniràn alternan en aquest espai….primordialment tindràn cabuda aquelles manifestacions socials que emergen del subsòl a banda d’interesos comercials i d’institucions ….d’aquí ve el titol del Blog “Llindars”, que es el que fa que quelcom que circula per els llindars dels portals, per el subsòl? flueixi a la superficie i provoqui un canvi radical a la cultura de la societat….

El llindar és la quantitat mínima de senyal que ha d’estar present per ser registrada per un sistema. Per exemple, la mínima quantitat de llum que pot detectar l’ull humà en la foscor

El punt en què un estímul ocasiona una transmissió d’un impuls, es denomina llindar

El llindar és la part inferior de l’obertura d’una porta, especialment la d’entrada de la casa. Damunt d’ell s’aixequen els dos brancals o muntants sobre els que descansa la llinda.

TEORIA DELS LLINDARS

Llindar; és un element molt comú en l'arquitectura popular de masies i capelles rurals.
Llindar; és un element molt comú en l’arquitectura popular de masies i capelles rurals.

Aquesta teoria relaciona els estímuls i les sensacions, i els relaciona de manera que poguem observar quines quantitats d’estímul, a l’actuar en nosaltres, produeixen canvis en les nostres sensacions. Relaciona uns fenòmens físics i biològics amb unes fenòmens mentals (psíquics)

a) Llindar mínim: és la quantatat mínima d’estímul que cal aplicar per tal de notar alguna sensació. Exemple: cal un mínim de soroll per sentir-lo.

b) Llindar diferencial: és la quantitat mínima d’estímul que cal afegir o retirar per notar un canvi o variació sensorial. Cal una quantitat d’augment o disminució del sorol per notar algun canvi.

c) Llindar màxim: és la quantitat màxima d’estímul a partir de la qual per més que l’augmentem no notem cap canvi, no notem ja cap augment. Posem el soroll tant fort que si el doblem ho sentim igual que abans.

La teoria dels llindars també es pot aplicar a la societat i als canvis socials, …..es va generant un cultiu, unes condicions per que un estímul desencadeni un moviment i un canvi, que la societat pot anar interioritzant a la seva cultura i que comportarà modificacions en els nostres comportaments i percepcions…..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!